Thursday, September 13, 2007

Fredelig demonstrasjon brutalt slått ned i Brussel.

Den 11. september ble det avhold en demonstrasjon i Brussel som så vidt jeg vet er blitt totalt ignorert av samtlige store nettaviser i Norge. Dette var en demonstrasjon mot islamiseringen av Europa, arrangert av den internasjonale organisasjonen ”Stop the islamisation of Europa” (SIOE). Demonstrasjonen ble opprinnelig forbudt av Brussels ordfører, angivelig fordi han ikke kunne garantere for sikkerheten til demonstrantene, og fordi han ikke ønsket å opprøre Brussels muslimske befolkning. En slik begrunnelse gjorde jo egentlig ikke noe annet en nettopp å understreke behovet for demonstrasjonen.

SIOE besluttet seg for å holde demonstrasjonen allikevel under henvisning til ytringsfriheten og sine demokratiske rettigheter til å møtes og demonstrere. 11 september møtes det noen hundre mennesker til en fredelig demonstrasjon i Brussel for å utrykke sin bekymring over islamiseringen av Europa. Denne fredelige demonstrasjonen ble brutalt slått ned av polititiet.

Uten at jeg vil bli tatt til inntekt for alt hva de forskjellige grupperingene i SIOE står for mener jeg at det er et problem for demokratiet i Europa at demonstrasjonen ble forbud på det grunnlaget den ble, og ikke minst politiets unødvendige og brutale fremferd mot fredelige demonstranter. Hvorvidt du får demonstrere, og hvordan du som demonstrant blir behandlet beror tydeligvis på hva du demonstrerer for eller mot. Brussels Journal og Gates of Vienna har skrevet utfyllende om dette, og på norsk har HRS hatt to artikler om denne saken. I den siste artikkelen på HRS oppfordres leserne til å sende en protest til den belgiske ambassade i Oslo og protestere mot hvordan den Belgiske stat gikk frem for å stoppe denne fredelige demonstrasjonen, og mot politiets brutale fremferd. Jeg oppfordrer deg til å sende den protestmailen som står i HRS artikkel til den belgiske ambassade i Oslo.

OPPDATERING:
SIOE understreker på sin hjemmeside at de ikke vil assosieres med Vlaams Belang som demonstrerte et annet sted i Brussel med sammme samme slagord som SIOE. SIOE mener at Vlaams Belang prøvde å kuppe demonstrasjonen til fordel for sin egen agenda. SIOE sier de er tilfreds med politiets opptreden og at alt gikk fredelig for seg. De skriver videre at bl.a. Gates of Vienna har bidratt til forvirring ved å fremstille de to demonstrasjonene som en .

OPPDATERING 15/9:
SIOE erkjenner nå at fredelige demonstranter ble arrestert av belgisk politi. Se også Brussels Journal .

0 Comments:

Post a Comment

<< Home