Wednesday, September 19, 2007

Alternativer til de store nettavisene.

Å lese de store dagsavisene på nett er en ofte en bedrøvelig daglig øvelse. I økende grad ligner de på Se og Hør med stort fokus på kjendiser, sex og andre tabloide saker. I tillegg blir de innholdsmessig mer og mer like. Har du lest en sak i en avis er det liten grunn til å tro at du vil få et annet perspektiv på saken om du leser en av de andre. De fleste av de store avisene gjør ikke annet en å ”hyle med de ulver som er ute”.

For meg har det derfor blitt i økende grad viktig å følge med på alternative kilder til nyheter og informasjon. De kristne avisene er til en viss grad et alternativ, men en kilde som har blitt stadig viktigere for meg å følge og som jeg spesielt vil fremheve er Document.no. I tillegg til å rapportere viktige nyheter som ofte blir oversett eller nedprioritert av de store avisene gir Dokument.no også ofte berettiget kritikk til måten ting blir fremstilt i de store avisene. De bringer også artikler og kommentarer med analyser og perspektiver som er et godt korrektiv til ”mainstream” media. Dessuten er det velsignet godt å kunne følge en side som i all hovedsak er opptatt av de vesentlige utfordringene i vårt samfunn og hvor man dermed slipper å utsettes for alt det pjattet som de store dagsavisene serverer.

Document.no er herved anbefalt på det varmeste. I tillegg kan også HRS og HonestThinking anbefales som korrektiv til ”mainstream” media.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home