Tuesday, June 12, 2007

Irans president, atomvåpen og al-Madhi.

Walid al-Kubaisi hadde nylig en kronikk i Aftenposten der ham tar for seg hva han mener er Irans motiver for å få tak i atomvåpen. Hans artikkel er interessant på flere nivåer. Ikke minst fra et kristent ståsted. Al-Kubaisi hevder nemlig at den iranske presidenten Ahmadinejad ikke ønsker seg atomvåpen for å skape maktbalanse i midtøsten, men at han er motivert av sin tro. Dette skrev jeg om allerede for 1 år siden i denne bloggartikklen . Det som dog er interessant i al-Kubaisis kronikk er hans utdypning av Ahmadinejads tro på en skikkelse som heter al-Madhi og som i henhold til Ahmadinejads tro skal dukke opp i endens tid. Al-Kubaisi sier bl. annet:

"Al-Mahdi er hovedsøylen i sjiatroen. Han er den 12. imam, som forsvant i år 941 e.Kr. da han var fem år gammel. Han ble usynlig, men nærværende blant jordens befolkning. Han vil dukke opp i de siste dager for å føre krig mot dem som ikke aksepterer islam som religion.
Han beseirer dem i en verdenskrig, og oppretter det islamistiske imperium som er rettferdig; for al-Mahdi vil styre menneskeheten med sharialoven. Han vil spille samme funksjon som Kristi gjenkomst i Åpenbaringen. "


Videre peker han på at Ahmadinejad har uttalt følgende:

Han uttalte at "hovedoppgaven for den iranske revolusjon er å bane veien til al-Mahdis gjenkomst. Derfor må Iran bli et sterkt og utviklet islamistisk samfunn, for da kan Iran bli et eksempel for andre folkeslag og blir verdig å være en arena for Tidens imam, al-Mahdi".

Han sa en annen gang: "Vi er ansvarlige for å opprette et eksemplarisk islamistisk samfunn som leder til denne store hendelsen og et utgangspunkt til å opprette den internasjonale islamistiske rettferdighetsregjering". Denne regjering skulle imamen opprette i de siste dager som et imperium som omfatter hele jordkloden.

Derfor sa han 5. juni i fjor til en forsamling av religionsstudenter i byen Qom: "Vi må forberede oss til å styre hele verden. Den eneste måte er å sette våre forestillinger på basis av Al-Mahdis gjenkomst."

Al-Kubaisi sier videre:

Den skolen Ahmadinejad hører til, "al-Hudjatiya", tror at "al-Mahdis gjenkomst kan forkynnes med å skape kaos, kriger, blodsutgytelse og konflikter rundt i verden. Da blir omstendighetene modne og tegnene på hans gjenkomst blir oppfylt."

Midt opp i alt dette er også ønsket om å fjerne Israel fra kartet:

"Ifølge profetiene lander al-Mahdi i Jerusalem, på klagemuren, og muslimene vil ta imot ham. Israel vil tilintetgjøres før hans gjenkomst fordi han kan ikke lande i Jerusalem nå, for israelske soldater vil drepe ham "slik de drepte alle profeter og sendebud tidligere." Derfor må omstendighetene bli modne, dvs. Israel bli borte.
Derfor har Ahmadinejad hentydet klart hvordan og hvorfor han kommer til å bruke atomvåpenet: I april i fjor sa Ahmadinejad at "Israel må tilintetgjøres med én storm". Stormen er klart ikke en vind, men han peker, ifølge den billedlige retorikken, på en atombombe."

Dette og det som al-Kubaisi ellers skriver bør få det til å ringe noen bjeller hos kristne. Bibelen hevder at i endens tid skal det dukke opp en skikkelse som kalles Antikrist. Kristne har helt siden EUs opprettelse knyttet hans komme til EU. Tiden er kanskje moden for en revurering av dette endetidsparadigme.

Det er forøvrig blitt gjort allerede, og flere bøker er skrevet om emnet. En forfatter; Joel Richardson har skrevet en bok der han sammenligner denne islamske endetidsteologien med Bibelens, og med et svært interessant resultat. Du kan lese en onlineversjon av boken her. Og jeg vil anbefale deg å gjøre det.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

11:54 AM  

Post a Comment

<< Home